vineri, 30 septembrie 2011

Zbori usor in trecut

   Timpul in trecerea lui ingheata amintiri.
   Gandurile se impletesc in minte capturand corpul intr-o ameteala profunda.Ochii se joaca in jur.Apus,rasarit,soare,univers.Te opresti indreptandu-ti privirea spre Pamant.Drumuri multe ti se nasc in fata,dar ceasornicul tocmai scos din buzunarul de la piept isi schimba sensul si atunci,te uiti prin vizorul trecutului.Pentru inceput privesti in gol,te uiti mai bine si totusi zaresti ceva.
   Un copil firav se joaca in nisip.Te face curios,vrei sa ajungi la el si ajungi langa el.Iti e cunoscut si vrei sa il strangi in brate.Lui nu ii pasa,te ignora,pastrandu-si jocul monoton.Il strigi dar nu te aude,il tragi de bluza.Nu te simte.Privirea lui ramane in jos.
   Ia nisip in palma si il trece prin clepsidra pe care o tine atat de strans in pumnul sau slab.Priveste cum nisipul se scurge incet...dar incet de tot... Te uiti mai atent iar in ochii lui mici vezi viitor,libertate si iubire.Nisipul se scurge...clepsidra o strange, tot mai tare in pumnul care devine dintr-o data robust.O sparge, iar din mana ii curge sangele in compozitia caruia intra secunda,orele si viata.Se stinge usor... te sterge.
   Te trezesti in prezent dintr-un somn adanc si iti dai seama ca ai calatorit in trecut.Dar nu l-ai atins.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu