marți, 30 noiembrie 2010

Enigme

                          Atunci cand ,este intuneric si nu sti unde te afli.Atunci cand, inaintezi pe drumul perceptiei si lumina lipseste.Oare unde esti?
                         Dintr-o data te trezesti in fata unei usi.Bati la usa dar, nimic.Nu primesti raspuns.Inauntru e ceva,dar acolo afara oare ce poti gasi? Simti ca ai nevoie de contactul cu spatele usii, macar un semn.Incepi sa pipai usa din fata.Pare ca este facuta dintr-un lemn foarte puternic dar totusi este frumos decorata.
                         Mai bati odata, de aceasta data mai puternic.Usa se deschide.Incaperea este mobilata si plina de intrebari precum ,,cine?" ,  ,,unde?" ,  ,,cand?" si chiar in fata usii te intampina amenintator intrebarea ,,cum?".Te simti putin amortit si atunci incepi sa alergi sa cauti raspunsul.
                        Alergi si iar alergi si obosesti, simti cum pulsul iti creste, inima bate! si... in sfarsit ajungi la un capat.
                        Ceva stralucitor! Aici e raspunsul! In cutie! Dar oare cutia e adevarata?.Iti dai seama ca e adevarata , dar... cand gasesti cutia nu ai cheia pentru a deschide cutia  si... cauti , tot cauti , iar!
                        Gasesti cheia undeva in adancul sufletului tau , printre neuroni si nervi.Deschizi cutia , lumina te orbeste.Iata rezolvarea enigmei.Acum... doar te relaxezi.Febra a trecut , stai confortabil in scaunul vietii.Dar pana cand?

2 comentarii:

  1. super realist viata este mereu cunoastere cunoastere este enigma de la nastere pana la moarte

    RăspundețiȘtergere
  2. O usa, un drum, o intrebare, o cutie (Pandora?), o cheie...
    Arhetipuri intalnite mereu, in experienta noastra, uneori real, uneori in sens figurat, metaforic.
    Intr-o relatie cu o alta persoana, intr-o cariera profesionala, intr-o intalnire de afaceri, intr-un nou proiect, in realizarea unui nou contact, in experienta vietii insisi, in devenirea spirituala...
    Alergi, si in sfarsit ajungi la un capat. Dar, am invatat ca de multe ori, drumul e mai important decat finisul, felul in care ajungi e mai important decat faptul de a ajunge, ca a ajunge mereu si mereu la alte si alte targete opacizeaza stralucirea triumfului...
    Din tot acest mecanism - usa, cheie, intrebari , interactiuni - pana la urma ramane calitatea abordarii mecanismului, lectiile invatate, iminenta reusitei deschiderii unor porti, depasirea barierelor aparente.

    RăspundețiȘtergere