sâmbătă, 18 decembrie 2010

Durata

                    Apasati,miscati, aruncati.Stransi, in menghina timpului.Viata pare a fi un criteriu bine definit in care timpul isi misca trupul pe drumul nevazut al legilor nescrise.
                    Trecem prin viata si nu ne dam seama cat de importanta este prezenta timpului.Oare depindem de el sau el depinde de noi?
                    Raspunsul la intrebare este prezent chiar in timp.Deoarece depindem...de timp.Ne poarta pe drumul vietii.Suntem purtati si obligati sa il urmam.Nu cunoastem destinatia dar suntem atrasi de magnetul busolei confuze.Si parca totusi ... nu ne ajunge niciodata acest timp.
                    Cum arata, unde se afla si cat de mare este aceasta busola nu stim pentru ca ne lovim de zidul blindat  pe care scrie "TIMP"

3 comentarii:

  1. Excelent eseu ,este purul adevar suntem sub influenta timpului mereu...MIKE

    RăspundețiȘtergere
  2. Timpul e doar o manifestare, atat de obisnuita pentru lumea fizicii clasice, a materialismului cu care ne-am obisnuit.
    Viata noastra e o succesiune de momente prezent, iar tot ce in afara acestei succesiuni sunt doar remanenţe sau proiecţii contorsionate.
    Dincolo de toate lucrurile conventionale cu care ne-am obisnuit, se deschide un adevar mai larg, mai patrunzator. Tot ceea ce suntem si tot ceea ce este, e o unda radianta, o unda compusa, o energie. Efectele dansului intern al energiilor, al acestor unde - le numim materie, timp, spatiu, lumina, electromagnetism, masa, miscare, proprietati si interactiuni pe diverse paliere ale acestor efecte.
    Timpul e doar un efect. Si inca unul foarte capricios. O zi pe Luna e circa o saptamana pe Pamant. Un an pe luna, e aproape tot o saptamana pe Pamant. Un om care are o masa x, cantareste y pe Luna, sau y in spatiul cosmic; acelasi om, cu aceeasi masa x, pe Pamant chiar, are o greutate diferita la Poli faţă de Ecuator, şi tot diferită la 8000 m altitudine peste nivelul mării faţă de 100 metri altitudine sub nivelul mării.
    Toată scala noastră a măsurării timpului, ca şi orice alt efect al evoluţiei şi manifestărilor acelor unde/energii este relativă, de la un sistem stelar la altul, de la o planetă la alta, şi chiar de la un spaţiu dat la altul.
    Mult succes in blogosfera, cat mai multe deybateri de idei, si versuri frumoase.

    RăspundețiȘtergere